Вплив механічного пошкодження та первинних ліпоксигеназних продуктів на активність ліпоксигенази з бульб картоплі - Копіч, В.М.; Харитоненко, Г.І.; Скатерна, Т.Д.; Харченко, О.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Дослiджено вплив механiчного пошкодження, 15-гiдропероксиду арахiдонової кислоти та 13-гiдропероксиду лiнолевої кислоти на активнiсть лiпоксигенази (ЛО) картоплi. Показано змiни активностi ЛО при дiї первинних лiпоксигеназних продуктiв i механiчного пошкодження. Обговорюється можливий шлях залучення метаболiтiв ЛО до формування клiтинної вiдповiдi при дiї механiчного пошкодження.