Слабые землетрясения и промышленные взрывы, зарегистрированные на Восточно-Европейской платформе в пределах территории Украины в 2005—2010 гг. - Андрущенко, Ю.А.; Кутас, В.В.; Кендзера, А.В.; Омельченко, В.Д. (Геофизический журнал, 2012)
Ідентифікацію природи слабких сейсмічних подій, які зареєстровані в межах Східноєвропейської платформи, базується на використанні результатів аналізу форми запису та спектрально-часових діаграм. Визначено різницю у хвильових формах і спектрально-часових діаграмах локальних землетрусів (тектонічних і техногенних) та потужних промислових вибухів. Установлено зв’язок вогнищ слабоінтенсивних сейсмічних проявів тектонічного походження із зонами розривних порушень у земній корі.