Об удельной упругой энергоемкости пород земной коры Украины - Гордиенко, В.В. (Геофизический журнал, 2012)
Розглянуто величини питомої пружної енергоємності порід земної кори України на глибині 10 км. Приблизно на цій глибині розміщуються більшість джерел землетрусів. Параметр змінюється у межах (1,3—1,8) 10⁶ Дж/м³. Варіації пов’язані переважно з температурою порід. Визначено, що питома пружна енергоємність добре узгоджується із сейсмічним моментом та об’ємом джерела.