Пространственно-временная динамика событий в детерминированных моделях типа БТВ - Спиртус, В.Б. (Геофизический журнал, 2012)
Розглянуто ґратчасті моделі типу БТВ з довільним розташуванням комірки підтоку енергії, зокрема ті, що мають можливість додаткової дисипації у повільному часі. Встановлено якісну подібність модельних подій та реальної сейсмічності в таких аспектах: фрактальна динаміка мігруючої активності, логлінійний взаємозв’язок максимуму часової компоненти та магнітуди, стягування подій низького рангу до місця майбутньої великої.