Особливостi розподiлу механiчних полiв у пружному середовищi з тонким жорстким включенням у формi незамкненої сферичної оболонки - Тонкошкур, Г.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Розглядається метод дослiдження механiчних полiв у просторовiй задачi теорiї пружностi з тонким жорстким сферичним включенням довiльного кута розхилу та аналогiчної задачi гiдромеханiки для обтiкання вказаного включення стоксовою рiдиною.