Порiвняльний аналiз вiддалених результатiв лiкування хворих з потенцiйно радiоiндукованими папiлярними карциномами щитоподiбної залози при рiзнiй тактицi хiрургiчного втручання - Янчiй, I.Р.; Болгов, М.Ю.; Гулєватий, С.В.; Тронько, М.Д. (Доповіді НАН України, 2015)
Проведено порiвняльний аналiз вiддалених результатiв лiкування хворих з потенцiйно радiоiндукованими папiлярними карциномами (ПК) щитоподiбної залози (ЩЗ) при рiзнiй тактицi хiрургiчного втручання: органозберiгаючих операцiях (128 випадкiв); органозберiгаючих операцiях з наступною остаточною тиреоїдектомiєю (77 випадкiв) та тотальнiй тиреоїдектомiї (319 випадкiв). Показано, що у всiх групах, якi аналiзувалися, частота рецидивiв була невисокою (близько 2%), а вiддаленi метастази i летальнi випадки не спостерiгалися. Такi результати свiдчать про можливiсть персонiфiкованого пiдходу до хiрургiчного лiкування умовно радiоiндукованих солiтарних ПК ЩЗ з низьким потенцiалом агресивностi, незважаючи на їх можливу радiогенну природу.