Шевченківська тематика в творчості українських художників 1920–1930-х рр. (на матеріалах фондів Національного музею Тараса Шевченка) - Сокирко, А.А. (Архіви України, 2014)
Висвітлено діяльність художників 1920–1930-х років в УСРР/УРСР у контексті більшовицької ідеології стосовно Тараса Григоровича Шевченка (на матеріалах фондів Національного музею Тараса Шевченка).