Особенности мужской генеративной сферы у Paeonia tenuifolia L. (Paeoniaceae) - Марко, Н.В.; Шевченко, С.В. (Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, 2008)
Наведені результати дослідження розвитку чоловічих генеративних структур Paeonia tenuifolia у природних умовах. Виділені як загальні для Paeonia L., так і характерні для P. tenuifolia ембріологічні ознаки. Описані норма і порушення при мейозі та формуванні пилку.