Прогнозирование полезных ископаемых в докембрии на основе создания геолого-геофизических моделей шовных зон Украинского щита - Шеремет, Е.М.; Кулик, С.Н.; Бурахович, Т.К. (Геофизический журнал, 2012)
Розглянуто регіональне та локальне прогнозування корисних копалин на основі створення геолого-геофізичних моделей шовних зон Українського щита (УЩ) з позиції тектоніки плит, які утворюються в різних геодинамічних умовах в ареалах шовних зон протерозойського етапу формування: Орехово-Павлоградської (східна частина УЩ, Приазовський мегаблок), Західно-Інгулецько-Криворізько-Кременчуцької, Голованівської (центральна частина УЩ), Немирівсько-Кочеровської (західна частина УЩ).