Підвищення дебіту свердловин на пізній стадії експлуатації нафтового покладу - Нагорний, В.П.; Денисюк, І.І.; Юшицина, Я.О. (Геоінформатика, 2013)
Розроблено метод підвищення дебіту свердловин на пізній стадії експлуатації нафтового покладу. Обробку нелінійного геофізичного середовища пласта здійснюють імпульсною бігармонічною дією. Це допомагає покращенню фільтрації флюїду в нафтовому пласті з бульбашками газу, що супроводжується підвищенням дебіту видобувних свердловин.