Моделювання нахилів земної поверхні у зонах активних розломів - Лубков, М.В. (Геоінформатика, 2013)
На основі варіаційної скінченноелементної методики для в’язкопружного середовища проведено чисельне моделювання швидкості змінювання нахилів земної поверхні у активних надрозломних зонах. Показано, що збільшення швидкості і положистості руху блоків кристалічного фундаменту, збільшення кількості солі у надрозломному осадовому чохлі та зменшення його потужності приводять до зростання швидкості змінювання нахилів.