Зміни поверхневого річкового стоку в Україні до 2050 р. за проекцією регіональної кліматичної моделі РEMO - Краковська, С.В.; Гнатюк, Н.В. (Геоінформатика, 2013)
Проведено оцінку майбутніх змін поверхневого річкового стоку на території України на основі результатів розрахунків регіональної кліматичної моделі РЕМО. Проаналізовано кількісні сценарії щодо можливих змін багаторічного середнього поверхневого стоку води для чотирьох сезонів і сумарного за рік у період 2021–2050 рр. відносно 1961–1990 рр. для п’яти регіонів та всієї території України. Разом з усередненими за площею значеннями поверхневого стоку обчислено їх мінімальні та максимальні зміни у кожному регіоні відносно рівня стоку у контрольний стандартний кліматичний період 1961–1990 рр.