Формирование изображения сложных деталей строения преломляющей границы - Верпаховская, А.О. (Геофизический журнал, 2012)
Міграційні перетворення поля заломлених хвиль дають можливість сформувати зображення структурних особливостей складнопобудованої заломлюючої границі в глибинному динамічному розрізі. Перші вступи заломлених хвиль стійко простежуються на хвильовому полі на значних відстанях від джерела збудження коливань, що гарантує чіткість відтворення структурних деталей досліджуваної границі під час обробки даних регіональної сейсморозвідки. Розглянуто особливості виконання скінченнорізницевої міграції поля заломлених хвиль за умов будови заломлюючої границі, ускладненої порушеннями, а також методичні питання, пов’язані з визначенням інтервалу хвильового поля, на якому реєструють заломлені хвилі, залежно від швидкісної моделі середовища. Результати досліджень демонструються на модельних і практичних матеріалах.