Физические параметры пород осадочного чехла северо-западной части Днепровско-Донецкой впадины - Орлюк, М.И.; Друкаренко, В.В. (Геофизический журнал, 2013)
Досліджено густину та об’ємну магнітну сприйнятливість порід восьми свердловин, пробурених у північно-західній частині Дніпровсько-Донецької западини, а також вивчено характер змінення цих величин для основних типів порід, що представлені у кожній із свердловин. Відповідно до отриманих даних, густина порід одного типу змінюється у широких межах як для окремих свердловин, так і для розрізу осадового чохла в цілому. Виявлено зони розущільнення деяких типів порід на фоні збільшення їхньої магнітної сприйнятливості, що може свідчити про потенційну нафтогазоносність цих зон.