Інтеркалатні наноструктури з ієрархічною супрамолекулярною архітектурою: отримання, властивості, застосування - Григорчак, І.І.; Іващишин, Ф.О.; Григорчак, О.І.; Матулка, Д.В. (Физическая инженерия поверхности, 2010)
В даній роботі показана можливість створення за допомогою інтеркаляційних технологій складних супрамолекулярних комплексів – неорганічний напівпровідник/органічний рецептор. Об’єктами для досліджень служили шаруваті напівпровідники галій селенід та індій селенід, які використовувалися як тіло “господаря”. В якості “гостьового” компонента використовувалися молекули органічного рецептора – 18-краун-ефір-6. Представлені результати досліджень отриманих зразків методом імпедансної спектроскопії відповідно до яких побудовані еквівалентні електричні схеми. Побудована та розрахована математична модель, що відображає процеси струмопроходження в даних зразках.