Властивості лінійних безумовних задач оптимізації на розміщеннях з імовірнісною невизначеністю - Ємець, О.О.; Барболіна, Т.М. (Доповіді НАН України, 2016)
Дослiджуються властивостi безумовних оптимiзацiйних задач на розмiщеннях з лiнiйною цiльовою функцiєю, коли при заданнi допустимої множини має мiсце iмовiрнiсна невизначенiсть. Сформульовано й обгрунтовано умову, що може бути покладена в основу пошуку розв’язку, та способи побудови розв’язку у деяких частинних випадках. Показано, що до розглянутої задачi може бути зведено розв’язування безумовної задачi оптимiзацiї на розмiщеннях, у якiй дискретними випадковими величинами є коефiцiєнти цiльової функцiї.