Наближення функцій двох змінних двовимірними 2D кубічними інтерполяційними сплайнами на тріангульованій сітці вузлів - Литвин, О.М.; Литвин, О.О.; Лобанова, Л.С.; Денисова, О.І. (Проблемы машиностроения, 2012)
Викладені результати теоретичного і чисельного дослідження переваг побудованих явних формул для інтерполяційних кубічних сплайнів двох змінних на тріангульованій сітці вузлів, запропонованих раніше в роботах Зламала і Женішека. Ці явні формули не вимагають розв’язання систем лінійних алгебраїчних рівнянь десятого порядку для кожного трикутника тріангуляції окремо, що, на думку авторів даної роботи, сприятиме поширенню їх застосувань в різних розділах обчислювальної математики.