Роль визначення мутацiї D112G в дiагностицi хворих на синдром бiологiчно неактивного гормону росту серед дiтей, що проживають на територiї України - Спринчук, Н.А.; Досенко, В.Є. (Доповіді НАН України, 2016)
Дослiджено мутацiю D112G у генi гормону росту в 50 дiтей України допубертатного вiку, хворих на синдром бiологiчно неактивного гормону росту. Дану мутацiю не було виявлено. Для генетичного пiдтвердження синдрому бiологiчно неактивного гормону росту рекомендовано проводити секвенування гена гормону росту. У постановцi дiагнозу даного синдрому необхiдно керуватися певними клiнiчними i лабораторними показниками.