Прогнозування покладів вуглеводнів на структурі Глибока за результатами структурно-термо-атмогеохімічних (СТАГ) досліджень - Багрій, І.Д.; Грига, М.Ю.; Войцицький, З.Я.; Аксьом, С.Д.; Мамишев, І.Є. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2013)
Реалізовано комплекс структурно-термо-атмогеохімічних (СТАГ) досліджень, який являє собою новітню інноваційну методику пошуку та прогнозування покладів вуглеводнів (патент № 28176 від 31.03.2009 р.). Наведено результати полігонних СТАГ досліджень, основу яких склали атмогеохімічі, термометричні та еманаційні методи. В межах структури Глибока (Керченсько-Таманський шельф Чорного моря) виділено перспективну ділянку.