Особливості екологічного регулювання економіки в країнах BRICS та ЄАЕС: загрози та можливості для України - Гаркушенко, О.М. (Економіка промисловості, 2016)
В статті проведено аналіз особливостей здійснення екологічного регулювання економіки в країнах ЄАЕС та BRICS. Вибір країн обумовлено тим, що країни-члени першого об’єднання мають спільне з Україною радянське минуле, емерджентну економіку та в деяких випадках - спільні кордони, а в переважній більшості країн BRICS рівень доходів на душу населення наближено до українських показників. Особливості здійснення екологічної політики цими країнами можуть не лише створювати загрозу перенесення забруднення з них до України, але і вказати на напрями поліпшення екологічного регулювання економіки в Україні з урахуванням екологічних, географічних, історичних, економічних та соціальних реалій, що склалися в країні.