Про виконання цільової комплексної програми наукових досліджень НАН України «Проблеми ресурсу і безпеки експлуатації конструкцій, споруд та машин» (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 16 грудня 2015 р.) - Лобанов, Л.М. (Вісник НАН України, 2016)
У доповіді підбито підсумки виконання в 2013—2015 рр. цільової комплексної програми наукових досліджень НАН України «Проблеми ресурсу і безпеки експлуатації конструкцій, споруд та машин», розглянуто найважливіші отримані науково-технічні та практичні результати, визначено науково-технічні проблеми безпеки експлуатації відповідальних об’єктів, що потребують подальшого вирішення.