Явище акустичної емісії в оцінюванні пошкодженості елементів конструкцій (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 30 грудня 2015 р.) - Скальський, В.Р. (Вісник НАН України, 2016)
Наведено найважливіші результати досліджень у сфері застосування явища акустичної емісії для технічного діагностування виробів і елементів конструкцій. Розглянуто окремі теоретико-експериментальні аспекти побудови відповідної методологічної бази та створення сучасних засобів відбору та опрацювання діагностичної інформації.