Анализ влияния Котлинского надвига на выход летучих веществ по пласту d₄ ш/у «Покровское» - Киселев, Н.Н.; Радченко, А.Г.; Никифоров, А.В.; Радченко, А.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Встановлено істотний вплив Котлінського насуву на зміну абсолютних відміток залягання вугільного пласта d₄ ш/у «Покровське», що з'явилося причиною зміни параметра Vdaf та прямо пропорційної залежності між коефіцієнтом мінливості Киз.(Vdaf) виходу летких речовин по пласту d₄ і коефіцієнтом мінливості залягання вугільного пласта d₄ по абсолютних відмітках Киз. (Н).