Анализ рабочих гипотез формирования и проявления выбросоопасности углей на глубинах 800 – 1600 м - Анциферов, А.В.; Киселев, Н.Н.; Коптиков, В.П.; Радченко, А.Г.; Радченко, А.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
Виконано аналіз робочих гіпотез формування і прояву викидонебезпечності вугільних пластів, здійснено перевірку міри реалізації їх на практиці. Запропоновано нову робочу гіпотезу формування і прояву викидонебезпечності вугіллів різних стадій метаморфізму на глибинах 800 – 1600 м.