Про можливість ідентифікації обчислювально незвідних систем - Большаков, В.І.; Дубров, Ю.І. (Вісник НАН України, 2016)
У роботі показано, що ідентифікація обчислювально незвідних систем може здійснюватися лише шляхом звернення до літератури і мистецтва, оскільки тільки розум та інтуїція людини здатні відобразити всі можливі нюанси процесів, що відбуваються в цих системах.