Нові можливості аналізу автокореляційної функції швидкості молекул рідини - Malomuzh, N. P.; Shakun, K. S.; Kuznetsova, A. A. (Publishing house "Academperiodika", 2018)
Робота присвячена аналiзу довготривалих хвостiв автокореляцiйної функцiї швидкостi (АКФШ) молекул рiдкого аргону при температурах, вищих та нижчих за спiнодаль. Аналiзуючи часову залежнiсть АКФШ визначено значення коефiцiєнтiв самодифузiї, зсувної в’язкостi, максвелiвського часу релаксацiї, а також їх змiну при перетинаннi спiнодалi. Показано, що характернi змiни температурних залежностей згаданних кiнетичних коефiцiєнтiв дозволяють визначити положення спiнодалi з високою точнiстю.Розглянута можливiсть поширення запропанованого методу на iншi низькомолекулярнi рiдини на прикладi азоту та кисню, для яких усереднений потенцiал мiжмолекулярної взаємодiї має ленард-джонсiвську форму.