Розв'язки моделі пружного режиму фільтрації рідин та газів з динамічним законом фільтрації - Skurativskyi, S. I.; Skurativska, I. A. (Publishing house "Academperiodika", 2019)
У статтi розробляється модель фiльтрацiї з узагальненим законом Дарсi, який мiстить опис нелокальних та нелiнiйних ефектiв. Вигляд такого закону отримано засобами релаксацiйного формалiзму нерiвноважної термодинамiки. В рамках побудованої моделi проаналiзовано вплив релаксацiйних ефектiв на фазову швидкiсть поширення малих хвильових збурень, встановлено характер нелiнiйних бiжучих хвиль, а також дослiджено властивостi полiномiальних та автомодельних розв’язкiв.