Імплантація іонів дейтерію та гелію у композиційну структуру з вольфрамовим покриттям - Bobkov, V. V.; Tishchenko, L. P.; Kovtunenko, Yu. I.; Starovoytov, R. I.; Logachev, Yu. E.; Tsapenko, A. B.; Gamayunova, L. A. (Publishing house "Academperiodika", 2020)
Дослiджено захоплення, утримання та термодесорбцiю iонно-iмплантованих дейтерiю та гелiю, утворення радiацiйних пошкоджень кристалiчної ґратки вольфрамових покриттiв багатошарових функцiональних структур, опромiнених iонами D+ та He+ середнiх енергiй. Дослiдження проведено за допомогою методiв термодесорбцiйної спектрометрiї та електронної мiкроскопiї. Поведiнку дейтерiю та гелiю у матерiалах вивчали в залежностi вiд температури постiмплантацiйного нагрiву, дози опромiнення iонами He+ та D+ i умов опромiнення iонами: iндивiдуальне або послiдовне. Запропоновано типи утворюваних радiацiйних дефектiв та механiзми їх вiдпалу.