Магнон-плазмон-поляритони в шаруватій системі метал–ферит зі смуговою періодичною доменною структурою - Zavislyak, I. V.; Chumak, H. L. (Publishing house "Academperiodika", 2019)
Представлена теорiя магнон-плазмон-поляритонiв у шаруватiй структурi метал–ферит–повiтря. Припускається, що ферит має анiзотропiю типу “легка вiсь” та знаходиться в ненасиченому станi зi смуговою перiодичною доменною структурою за вiдсутностi поля пiдмагнiчування. Знайденi дисперсiйнi залежностi для магнон-плазмон-поляритонiв та вiдповiднi розподiли полiв у хвилеводнiй структурi з гексаферитами типу BaFe12O19. Проаналiзованi ефекти, пов’язанi з гiбридизацiєю поверхневих плазмон-поляритонiв та доменних резонансiв у феритовому шарi. Обговоренi загальнi характеристики магнон-плазмон-поляритонних резонаторiв мiлiметрового дiапазону.