Структурні зміни у фіброїновому волокні під дією лужного розчину - Bulavin, L.A.; Zabashta, Yu.F.; Kasprova, A.V.; Senchurov, S.P.; Svechnikova, O.S. (Publishing house "Academperiodika", 2012)
Проведено порівняльне дослідження акустичних властивостей фіброїнових волокон, оброблених і необроблених лужним розчином. Отримано залежності швидкості звуку від статичного напруження, розтягуючого волокно. За цією залежністю розраховано значення модулів пружності другого та третього порядків. На основі одержаних значень зроблено висновки про зміни структури, що відбуваються у фіброїновому волокні під час обробки його лужним розчином, а саме: встановлено, що обробка приводить до появи дефектів типу порожнин у невпорядкованих областях та орієнтації ланцюгів в цих областях уздовж осі волокна.