Локалізовані стани у нелінійному середовищі з плоским дефектним шаром, який має нелінійні властивості - Gerasimchuk, I.V.; Gorbach, P.K.; Dovhopolyi, P.P. (Publishing house "Academperiodika", 2012)
У межах квазікласичного підходу вивчено солітонні стани, які локалізовані біля плоского дефектного шару, що має нелінійні властивості, при різних знаках нелінійності середовища та різному характері взаємодії елементарних збуджень системи з дефектним шаром. Надано квантову інтерпретацію цих нелінійних локалізованих мод на мові зв'язаних станів великої кількості елементарних збуджень. Визначено області існування та досліджено властивості таких станів залежно від характеру взаємодії елементарних збуджень між собою та з дефектом.