Умови синхронізму черенковського типу для конічної емісії фемтосекундних бесселівських пучків - Blonsky, I.V.; Kadan, V.M. (Publishing house "Academperiodika", 2022)
Показано, що кутовий розподіл довжини хвилі конічної емісії фемтосекундного бесселівського пучка у воді визначається умовою рівності осьових фазових швидкостей всіх її спектральних компонент. Підсилення в осьовому напрямку внаслідок чотирихвильового змішування приводить до появи дискретних кілець конічної емісії.