Золь-гель перехід у гідрогелях як фазовий перехід першого роду - Zabashta, Yu.F.; Kovalchuk, V.I.; Svechnikova, O.S.; Vergun, L.Yu.; Bulavin, L.A. (Publishing house "Academperiodika", 2024)
Розглядаються особливостi термодинамiки золь-гель переходу. Встановлено, що золь-гель перехiд у гiдрогелях є фазовим переходом першого роду. Iз використанням класичної теорiї фазових перетворень проаналiзовано кiнетику золь-гель переходу в рiзних режимах. Показано, що за певних умов золь-гель перехiд може набувати рис перколяцiйного переходу.