THERMAL DISPOSAL OF BONE WASTE OF MEAT FACILITIES WITH RECEIVING PHOSPHORUS FERTILIZERS - Klius, V.; Masliukova, Z. (Institute of Renewable Energy National Academy of Sciences of Ukraine, 2022)
Розроблено нову технологію виробництва органічних фосфорних добрив з кісткових відходів. Основу технології складає процес окиснювального піролізу суміші подрібнених кісток і деревної тріски в пропорції 50 × 50 % за масою. В результаті отримують кісткове вугілля, із вмістом діючої речовини Р2О5  39-45 %, що відповідає подвійному суперфосфату. Просте апаратурне оформлення технології дає змогу застосовувати її на кожному м’ясокомбінаті. Бібл. 6, рис. 4, табл. 3.