Temperature of wood and straw pellets at carbon burning out - Zhovmir, M. (Institute of Renewable Energy National Academy of Sciences of Ukraine, 2017)
Наведено результати експериментальних досліджень зміни температури циліндричних часток деревини, деревних та со-лом’яних гранул при їх термолізі та окисленні вуглецю утвореного коксозольного залишку в умовах вільного доступу повіт-ря в муфельній печі. Максимальна температура коксозольного залишку досягається на його осі безпосередньо перед завер-шенням вигоряння вуглецю. Залежність максимальної температури коксозольного залишку від температури печі має скла-дний сідловидний характер із локальним мінімумом при температурі печі 500-550оС. Встановлено, що зі збільшенням вміс-ту золи в паливі перегрів часток палаючого коксозольного залишку зростає.